Mandelmassefromage med apelsinsallad

En favorit för oss som gillar mandelmassa!

Ingredienser

  • 1 gelantinblad
  • 1 msk rom
  • 125 g mandelmasssa
  • 2 äggulor + ½ msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Apelsinsallad
  • 2 apelsiner
  • 1 dl vatten +1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelantinet i 5 min. Värm romen, rör ner mandelmassan och ta bort från värmen. Smält ner gelantinet i mandelmasseröran. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig. Blanda ner först äggvispet, sen grädden i mandelmassesmeten. Lägg upp i 4 st portionsformar, ställ kallt i 3 timmar.
    2. Skölj apelsinen, riv av skalet från en apelsin. Koka med vatten , socker, stjärnanis och kanel i 3 min. Låt kallna. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor. Lägg klyftorna i lagen och låt dra en timme. Servera dem till eller på fromagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben