Mandelmuffins med bär och toscatäcke

Serverar: 16 portioner

Saftiga muffins med mandelmassa och hallon som är toppat med ett vackert och knaprigt toscatäcke.En klick grädde eller vispad créme fraiche är gott till.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon el andra bär
  • Toscatäcke
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g flagad mandel
  • Garnering
  • 225 g hallon el andra bär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt. Rör den mjuk och smidig med matfett. Tillsätt äggen en i taget, rör ordentigt mellan varje. Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det och blanda samman. Klicka smeten i muffinsformar.stl medium, till hälften. fördela bär i varje och grädda mitt i ugnen 10-12 min.
    2. Toscatäcke: Blanda alla ingredienser utom flagad mandel i en kastrull. Låt koka upp försiktgt under omrörning. Vänd ner mandeln och rör om. Fördela toscasmeten på muffinsen. Grädda ytterligande 6-7 min. Garnera med bär presis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben