Mandelmussla med stjärna fylld med hallon och citrongrädde

Serverar: 20 portioner

Mycket gott !!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl sötmandel (100 g), skållad och mald
  • 2 bittermandlar, skållade och malda
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 20 g smör till formarna
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl lemon curd
  • 150 g djupfrysta hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och socker och mandel i matberedarens skål.
    2. Lägg i kallt smör och hacka det till en smulig massa.
    3. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen
    4. Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.
    5. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i tre bitar. Rulla 2 bitar till två långsmala rullar dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.
    6. Kavla ut resten av degen och tryck ut stjärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg och strö över strösocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
    7. Servering: Vispa grädden. Blanda ut lemon curden med lite av grädden och vänd ner resten av grädden. Spritsa eller klicka ut grädden i mandelmusslorna. Stick ner en stjärna och toppa med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben