Mandelrulle med bär

Söta och syrliga sommarbär förgyller denna lyxiga och goda rulle med smak av både mandel och mörk choklad. Enkelt är det också! Har du inte tillgång till körsbär kan du fylla med andra bär.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 2 dl finhackad mandel
  • 3 dl hackad mörk choklad
  • 3 msk kakao
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 dl socker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl körsbär eller bigarråer
  • Garnering
  • Kakao och gärna karamelliserade körsbär
  • Instruktioner

    1. Låt äggvitorna stå framme, så att de blir rumsvarma. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda den hackade mandeln och hackade chokladen med kakaon och potatismjölet. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ner mandel- och chokladblandningen och rör smeten slät med luftiga tag.
    3. Bred ut smeten jämnt till en fyrkantig platta, ca 30x30 cm ,på en bakpappersklädd plåt. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Den ska kännas spröd utvändigt men vara mjuk invändigt.
    4. Dra bottnen med bakpapperet från den varma plåten och låt den kallna på bakgaller. Vänd den kalla bottnen uppochner på bakpapper. Dra bort gräddningspapperet.
    5. Vispa grädden till fyllningen. Kärna ur körsbären och skär dem i mindre bitar. Bred ut grädden över bottnen och strö över körsbärsbitarna. Rulla samman med hjälp av bakpapperet och lägg rullen på skarven. Sikta över lite kakao och garnera eventuellt med karamelliserade körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben