Mandeltårta med nougatgrädde

En riktig viktökningstårta!

Ingredienser

  • 2 st mandelbottnar
  • 150 g sötmandel
  • 1 ¾ dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 stora äggvitor
  • Fyllning
  • 200 g mjuk nougat
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 liten burk persikor eller mandariner
  • 100 g mjuk nougat
  • Instruktioner

    Mal mandeln eller kör den i mixer. Blanda i socker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen i skummet utan att röra för mycket. Pensla ett bakplåtspapper med smör och pudra lite vetemjöl över. Bred ut smeten till två bottnar, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175º ca 25 minuter tills bottnarna har blivit ljust bruna. Ta av från papperet och låt svalna på galler. Smält nougaten i ett vattenbad och blanda ner det väl stötta kaffepulvret. Vispa grädden ganska hård och vispa ner den avsvalnande nougaten i grädden. Fördela nougatgrädden mellan bottnarna. Garnera med persikor eller mandariner samt hyvlad nougat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben