Mango- och kräftsallad

Serverar: 6 portioner

Mycket elegant är det att servera salladen i snäckskal, men små glas går också bra.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag, ca 350 g
  • ½ gurka
  • 1 mango
  • ½ papaya
  • Dressing
  • ½ röd chili, t.ex. spansk peppar
  • ½ kruka färsk koriander
  • 4 msk pressad lime
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • Ev limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Häll av lagen från kräftstjärtarna.
    2. Skär gurkan i småbitar. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i småbitar. Blanda frukten med kräftstjärtar och gurka.
    3. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda chili, koriander, limesaft och salt. fördela dressingen över salladen.
    4. Servera salladen i snäckskålar. Lägg ev en limeklyfta i varje snäckskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben