Mango- och marängglass

Fruktpuré utgör basen i detta recept. En enkel och snabb genväg till fruktpuré är att köpa osötad fruktpuré från barnmatshyllan.

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • 4 äggulor
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 1½ burk mangopuré á 135 g ( osötad)
  • Tillbehör
  • Små maränger
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och äggulor poröst. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde.
    2. Koka upp mjölkblandningen och häll den över äggulepöset. Värm under omrörning till 85 grader. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå ca 2 timmar.
    3. Sila den genom en finmaskig sil och frys i glassmaskin ca 20 minuter tillsammans med citronsaft och hälften av mangopurén. Tillsätt resten av mangopurén och frys glassen ytterligare 10 minuter, tills den fått en fin, krämig glasskonsistens.
    4. Servera glassen med maränger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben