Mango- och spenatsallad med ägg och skinka

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Ibland är man ju helt själv när man ska äta. Det här är en god sallad för en, men receptet går också bra att dubblera.

Ingredienser

  • 100-150 g rökt skinka i strimlor
  • 1 färsk mango i skivor (valfri mängd fryst, tinad går också bra)
  • 50 g färsk bladspenat
  • 3 tomater
  • riven parmesan efter smak
  • 1-2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt efter smak
  • nymald vitpeppar efter smak
  • Instruktioner

    Stek skinkstrimlorna. Blanda mango, bladspenat och tomater. Rör ihop olja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner dressingen i salladen och strö över grovt riven parmesan. Dekorera med ägg och skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben