Mangoldröra med ägg

Serverar: 4 portioner

Mangold och morötter är en underbar kombination. Rätten är lätt att lyckas med och det smakar alltid lika gott. Perfekt som lunch.

Ingredienser

  • 600 g mangold
  • 250 g morötter
  • 100 g sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 msk solrosolja
  • ½ dl torrt vitt vin eller buljong
  • 1½ dl crème fraiche
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 ägg
  • 2 msk klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Skölj mangolden, skär bladen och hacka dem grovt. Strimla den grova stjälken. Skala, skölj och skiva morötterna fint. Skär bort svålen på fläsket och tärna sedan fläsket fint. Skala och hacka löken fint.
    2. Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i fläsktärningarna och bryn dem på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa tills den är glansig. Tillsätt morötter och strimlorna av mangoldstjälkarna och låt dem puttra med ett par minuter.
    3. Tillsätt mangoldbladen och låt dem fräsa med en kort stund. Späd med vin och crème fraiche, krydda med salt och peppar, lägg på ett lock och låt det sjuda på medelvärme i ca 5 minuter.
    4. Hetta upp resten av oljan i en fettsnål stekpanna. Stek äggen enligt eget önskemål. Krydda med lite salt och peppar.
    5. Fördela grönsaksblandningen på varma tallrikar och lägg ett stekt ägg ovanpå varje portion. Garnera med klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben