Små trevliga glas med len mousse som passar ypperligt till räkor.
Ingredienser
400 g djupfryst mango eller 2 färska
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Saften av 1 citron
2 avokador
Saften av 2 limer
Salt
Peppar
Garnering
16 räkor
Citronklyftor
Instruktioner
Börja med att tina djupfryst mango.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten och vispa grädden.
Mixa mangon. Värm citronsaften i en kastrull och låt gelatinet smälta i saften under omrörning.
Vispa ner blandningen i mangopurén. Vänd ner hälften av grädden.
Mixa avokadoköttet med limesaft, vänd ner resten av grädden. Smaka av med salt och peppar.
Fördela hälften av mangomoussen i 8 små glas och låt stå kallt 10 minuter. Fördela avokadokrämen ovanpå och låt stå kallt ytterligare 10 minuter.
Avsluta med resten av mangomoussen och låt glasen stå kallt 1 timme, gärna längre.
Skala räkorna. Garnera med dem och citronklyftor vid servering.