Mangomousse med avokado

Serverar: 8 portioner

Små trevliga glas med len mousse som passar ypperligt till räkor.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst mango eller 2 färska
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • Saften av 1 citron
  • 2 avokador
  • Saften av 2 limer
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 16 räkor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med att tina djupfryst mango. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten och vispa grädden. Mixa mangon. Värm citronsaften i en kastrull och låt gelatinet smälta i saften under omrörning.
    2. Vispa ner blandningen i mangopurén. Vänd ner hälften av grädden. Mixa avokadoköttet med limesaft, vänd ner resten av grädden. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fördela hälften av mangomoussen i 8 små glas och låt stå kallt 10 minuter. Fördela avokadokrämen ovanpå och låt stå kallt ytterligare 10 minuter. Avsluta med resten av mangomoussen och låt glasen stå kallt 1 timme, gärna längre.
    4. Skala räkorna. Garnera med dem och citronklyftor vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben