Mangomousse med passionsfrukt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar

Gott efterrättsrecept från Norrmejeriers Guldkorn nr 45

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ gelatinblad
  • 2 väl mogna mango eller 400 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk saft av citron
  • 2 dl mango i tärningar till servering
  • 2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vanlijstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixen. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Dala passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango.
    2. Servera mangomoussen toppad med frukten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Qiara 28 oktober 2011

    Såå otroligt fräscht och gott efter en härlig middag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben