Mangopaj med kokos

Serverar: 8 portioner

Mango och kokos är en fantastisk smakkombination och tillsammans med den söta italienska marängen på toppen blir detta en paj dina gäster sent kommer att glömma.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ msk vatten, kallt
  • 3 msk socker
  • Mangofyllning
  • 2 gelatinblad
  • 300 g mangopuré (skala mangon, skär den i bitar och mixa)
  • 1 dl socker
  • 150 g äggula
  • 185 g smör
  • Italiensk maräng
  • 75 g äggvita
  • ½ dl vatten
  • 150 g socker
  • 2 msk riven kokos
  • Garnering
  • Riven kokos, rostad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär smöret i kuber. Lägg alla ingredienser i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop det till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå i kylskåp i 30 minuter. Nagga bottnen och grädda skalet mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Mangofyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Sjud mangopuré, socker och äggula under konstant omrörning tills den första bubblan syns, ca 83 grader. Passera purén genom en finmaskig sil för att få bort eventuella äggrester. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Mixa ner smöret med en stavmixer. Häll smeten över pajskalet och ställ den i frysen.
    4. Italiensk maräng: Häll äggvitan i en metall- eller glasskål. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp socker och vatten, håll koll på temperaturen med hjälp av en termometer. Börja vispa äggvitan när sockerlagen når 110 grader, gärna i maskin. Fortsätt koka sockerlagen tills den når 121 grader. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa till en kall och styv maräng. Rör ner kokos i den.
    5. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut bollar på pajen som du sedan drar ut med hjälp av en liten sked. Bränn av marängen med en gasolbrännare och strö över rostad, riven kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben