Mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Supergod till grillad fisk, men passar även till kött.

Ingredienser

  • 2 mogna mangofrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 jalapeño (kan ersättas med 2 msk sweet chilisås)
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 2 lime
  • 1 påse baby spenat
  • Instruktioner

    1. Kan med fördel göras några timmar innan, men minst 1 timma innan.
    2. Skala och tärna mangon. Finhacka koriandern. Dela och kärna ur jalapeñon, se till att skära bort alla vita kanter och finhacka den sedan. Villl man inte ha alltför start salsa kan man nöja sig med en halva. Kärna ur tomaterna, annars blir salsan för blöt, tärna dom sedan. Dela gurkan på längden och kärna ur den, görs enklast med en tesked. Ta ena halvan och dela på två längder och tärna sedan. Pressa över lime juicen från 2 limefrukter och blanda till sist i spenaten. Rör om och låt stå i kylen minst en timme. Rör om innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben