Mangosmulpaj (Mango Crumble Pie)
Förutom mango är pajen fylld med gul kiwi, som ger en syrligt frisk brytning till mangon. Det går naturligtvis även att använda grön kiwi, men den gula smakar som en blandning av banan, hallon och ananas och saknar den gröna kiwins bittra eftersmak.
Ingredienser
Smuldeg
175 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1½ dl råsocker
1 krm salt
Fyllning
1 mogen mango
2 gula kiwifrukter
Instruktioner
- Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Rör ned de torra ingredienserna och blanda ihop till en smulig deg.
- Skala mangon och kiwifrukterna. Skär loss mangons fruktkött från kärnan och tärna det grovt. Skär kiwifrukterna i mindre bitar.
- Strö hälften av smuldegen i ett tunt lager i botten av en pajform, ca 24 cm i diameter. Fördela frukten i ett jämnt lager över smulorna och avsluta med resten av smuldegen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)