Manna från himlen

Serverar: 3-4 portioner

Klassisk pudding med orientalisk touch. En efterrätt för både vardag och fest.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 3 msk mannagryn
  • 1 ägg
  • ½ g saffran
  • 2-3 msk rosenvatten
  • ½ dl mandel
  • Instruktioner

    Stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite av sockret. Värm mjölken i en kastrull till kokpunkten tillsammans med saffran och rosenvatten. Använd inte högsta värme, då är det lätt att det bränner fast. Vispa i mannagrynen. Sänk värmen och fortsätt koka ett par minuter under omrörning. Rör ner socker och ägg. Häll upp i serveringsglas eller formar. Hacka mandeln och strö ovanpå som dekoration.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (1)

    get1 21 mars 2012

    get

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben