Mannagrynspudding med dinkel

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

FÖR ALLA? Innehåller gluten. Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelmannagryn
  • 8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 4 msk socker
  • 2 bittermandlar
  • Salt
  • Körsbärssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp mjölken med 1 krm salt. Sänk värmen och vispa i mannagrynen. Låt sjuda ca 5 minuter till en tjock gröt utan klumpar. Låt svalna.
    2. Blanda i äggen och äggulan. Smaksätt med socker och finriven bittermandel. Häll gröten i en smord ugnssäker form.
    3. Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter. Servera mannagrynspuddingen med körsbärssylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben