Mannagrynspudding med dinkel
FÖR ALLA?
Innehåller gluten.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.
Ingredienser
2 dl dinkelmannagryn
8 dl mjölk
2 ägg
1 äggula
4 msk socker
2 bittermandlar
Salt
Körsbärssylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Koka upp mjölken med 1 krm salt. Sänk värmen och vispa i mannagrynen. Låt sjuda ca 5 minuter till en tjock gröt utan klumpar. Låt svalna.
- Blanda i äggen och äggulan. Smaksätt med socker och finriven bittermandel. Häll gröten i en smord ugnssäker form.
- Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter.
Servera mannagrynspuddingen med körsbärssylt.
Liknande recept
Kommentarer (0)