Mannagrynstårta med hallon och grädde

Serverar: 14 portioner

Härligt saftig och supergod!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g mannagryn
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 500 g filmjölk eller grekisk yoghurt, ca 5 dl
  • 2½ dl socker
  • Ca 2 dl hallon eller andra röda bär
  • 2½ dl grädde
  • Garnering
  • Hallon eller andra sommarbär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mannagryn, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vispa ihop filmjölk och socker i en bunke. Rör ner smöret och mannagrynsblandningen i bunken med filmjölk. Låt smeten stå i ca 15 minuter och svälla.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form ca 24 cm i diameter.
    3. Vispa mannasmeten igen 2-3 minuter. Häll smeten i formen och tryck ner hallonen. Grädda i ca 35 minuter eller prova med en sticka. Låt kakan svalna något. Stjälp upp och låt svalna helt på ett galler.
    4. Vispa grädde och bred över. Garnera med färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben