Världens bästa vickningsrätt och detta är mitt favoritrecept, säger Leif Mannerström och lägger till en aning tomatpuré utöver generöst med ansjovis –spadet sparar han till kräftströmmingen.
Ingredienser
1 kg potatis, mjölig
2 st gul lök
2 msk smör
200 g ansjovisfilé, 1 1/2 burk
1 msk kaviar, Slotts
1 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
1 krm peppar, nymalen
1 msk ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnssäker form.
Skala och skär potatisen i tunna stavar. Skala och skiva löken tunt, smörfräs den.
Varva potatis, lök och ansjovis i formen.
Blanda kaviar, tomatpuré och grädde. Häll det över.
Vrid över peppar, sikta över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen 45 min.
Dekorera frestelsen med ett tunt rutmönster av spritsad ketchup.