Mannerströms frestelse

Serverar: 6 portioner

Tid: 55 minuter

Världens bästa vickningsrätt och detta är mitt favoritrecept, säger Leif Mannerström och lägger till en aning tomatpuré utöver generöst med ansjovis –spadet sparar han till kräftströmmingen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig
  • 2 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 200 g ansjovisfilé, 1 1/2 burk
  • 1 msk kaviar, Slotts
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar, nymalen
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form.
    2. Skala och skär potatisen i tunna stavar. Skala och skiva löken tunt, smörfräs den. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Blanda kaviar, tomatpuré och grädde. Häll det över. Vrid över peppar, sikta över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen 45 min.
    3. Dekorera frestelsen med ett tunt rutmönster av spritsad ketchup.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben