Mansaf - Lammrätt

Serverar: 5 portioner

Jättegott mmmmmm

Ingredienser

  • 1 kilo lammkött
  • 1 kilo jasmineris eller basmatiris
  • 1 liter yoghurt
  • 2 matskedar maizenamjöl
  • Cirka 4 matskedar olja eller margarin (vegetabilisk olja går också bra)
  • Grönsaksbuljongtärning
  • Sötmandlar
  • Pinjekärnor
  • Lite saffran
  • Persilja
  • Salt efter smak
  • Curry
  • Instruktioner

    1. Blanda maizenan med kallt vatten. Vispa ner yoghurten i en kastrull. Låt det koka under vispning.
    2. När yoghurten börjar koka, lägg köttet i kastrullen (med yoghurten), tills köttet blir mjukt. Skumma av då och då.
    3. Lägg buljongen, saffran, curryn och salt i kastrullen.
    4. I en annan kastrull häller du 2 matskedar olja. Tvätta av riset med kallt vatten. När oljan är varm lägger du i riset. Rör om så att alla riskorn har fått lite olja på sig. Sen häller du i kokt varmvatten, så det täcker riset. Salta och häll i lite curry. När vattenmängden har minskat, sänk värmen till 1, och täck över kastrullen.
    5. Häll vatten i en liten kastrull och lägg i sötmandeln. Låt det koka tills skalet lossnar. Sen tar du bort skalet. Ta bort vattnet och lägg olja i kastrullen. Lägg i sötmandlarna och pinjekärnorna. Låt de steka tills de fått en gyllenbrun färg.
    6. Servera riset på ett stort fat, därefter lägger du köttet över. Strö över den hackade persiljan över riset och köttet. Därefter strör du över de stekta mandelnötterna och pinjekärnorna.
    7. Nu kan du servera det hela och yoghurten

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    meleiah 20 december 2008

    Hej, vad ska det vara för kött? Färs eller bitar eller stek? Svara till min hotmail då jag inte är här inne ofta. Tack på förhand och God jul på dig :) / Malin mamamalin@hotmail.com

    fiint11 20 juni 2012

    hej. detta verkar jätte gott. vilken sorts yoghurt är det man ska använda? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben