Serverar: 4 portioner
En lammrätt som smälter i munnen.
Skär köttet i små och tunna bitar. Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet. Rör om och låt marineras i minst en timme gärna längre. Rör om nån gång under tiden. Koka upp vatten, buljongtärning, senap och timjan. Lägg i köttet med marinaden också. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Skala under tiden löken och skär i bitar inte alltför smått. Lägg i löken och låt puttra ytterligare 15-20 min. Tills kött och lök är färdigt. Rör ned vetemjölet utrört i grädden och låt koka ytterligare 3-5 min. Smaksätt om så behövs med peppar, salt och mer soja och senap. Servera gärna med pasta eller om så önskas med ris och en salld med tomater.
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Digital termometer för perfekt resultat
För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...
Bordeaux
Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...