Marängbakelser med hallon och hallonpuré

Serverar: 4 portioner

Denna lilla söta dessert består av knapriga lager av spröd maräng som varvas med vispgrädde och färska hallon.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk hallonpuré
  • 3 dl färska hallon
  • Myntablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg äggvitorna i en skål och vispa dem hårt med en elvisp på medelhastighet. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills sockret har lösts upp. Vänd ner florsockret.
    2. Klicka ut tolv matskedar marängsmet på plåten. Bred ut smeten med hjälp av en kniv och forma maränger som är ca 8 cm i diameter.
    3. Grädda 90 minuter. Stäng av ugnen, sätt ugnsluckan på glänt och låt marängerna svalna i ugnen. Lossa från bakplåtspapperet och lägg över dem på ett galler. Vispa grädden hårt och vänd ner hallonpurén.
    4. Lägg upp fyra maränger på ett fat. Lägg på 1 msk vispgrädde och tre hallon på varje. Lägg på ytterligare en maräng på vardera. Fortsätt med ännu ett lager grädde och hallon. Avsluta med en slät maräng. Garnera med hallon och myntablad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben