Marängrulltårta

Mycke god rulltårta fick smaka den hos en kompis

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse marsanpulver á 50 g
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till en marängsmet. Rör ner masanpulver. Smörj bakplåtspapper och häll smeten i en långpanna. Grädda i 200 graders ugn i 10 minuter.
    2. Stälp upp på ett annat bakpaper. Låt svalna. Fyll med vispad grädde och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    margitkallgren 9 april 2011

    Tänkte prova ditt recept ev till Påsk. Men jag undrar om man skall täcka kakan medan den svalnar, ifall den blir svår att rulla ihop annars? Tacksam för svar Margit

    kekke46 12 april 2011

    Jag har bakat den idag, jag gräddade den lite längre än det stod i receptet, 175 grader i 15 20 minuter Låt den svalna som det står i receptet. Lycka Till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben