Marängrulltårta med pistagenötter och jordgubbar

Jättegod som efterrätt eller varför inte istället för tårta på kalas.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 250 gr råsocker
  • 100 gr pistagenötter
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 gr färska jordgubbar (eller frusna)
  • Instruktioner

    1. Hacka pistagenötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt råsockret och vispa smeten blank och fin.
    2. Bred smeten över ett helt bakplåtspapper i en ugnslåda. Strö över de hackade pistagenötterna och kardemumman. Grädda på 200 grader i 15 minuter.
    3. Låt svalna och vänd den och dra bort bakplåtspappret.
    4. Vispa grädden och bred över marängen. Lägg på 300 gr skivade jordgubbar. Rulla ihop försiktigt till en rulle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben