Marängrulltårta med pistagenötter och jordgubbar
Jättegod som efterrätt eller varför inte istället för tårta på kalas.
Ingredienser
5 äggvitor
250 gr råsocker
100 gr pistagenötter
1 tsk stött kardemumma
3 dl vispgrädde
300 gr färska jordgubbar (eller frusna)
Instruktioner
Hacka pistagenötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt råsockret och vispa smeten blank och fin.
Bred smeten över ett helt bakplåtspapper i en ugnslåda. Strö över de hackade pistagenötterna och kardemumman. Grädda på 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna och vänd den och dra bort bakplåtspappret.
Vispa grädden och bred över marängen. Lägg på 300 gr skivade jordgubbar. Rulla ihop försiktigt till en rulle.
Liknande recept
Marängrulltårta med jordgubbar och vit choklad
3.6
6-8
8
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
5
25 min
4
1
Sockerfria limemarinerade jordgubbar
5
4
1
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Sommarkaka med jordgubbar och citron
2
Sommarkaka med jordgubbar
5
3
Jordgubbar med Cointreau
1-10
Smoothie med nektarin och jordgubbar
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!