Marängsviss de lux

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Ugnsbakad banan i farinsocker, honung och chokladsås, frostad mandel, grädde, vaniljglass och maräng. Garnera med det du tycker om och finns i affären av chokladstänger, strössel, kulor och cocktailbär. Sauternes eller annat sött av druvorna Semillon eller Muscat passar till. Fråga efter vin utsatt av så kallad "ädelröta".

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl honung
  • 50 gram mörk blockchoklad
  • 4 msk grädde
  • 1 dl mandelspån
  • 4 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 200 gram vaniljglass
  • 12 maränger
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala bananer, dela och vänd i farinsocker. Ugnstek dem i cirka 20 minuter. Låt svalna. Värm honung, choklad och grädde till sås. Blanda mandel med två matskedar vatten och florsocker. Sprid ut på plåt och rosta i tio minuter eller tills de fått färg. Vänd efter halva tiden. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Vid servering värms chokladsåsen tills den är flytande. Lägg upp på tallrik eller ett stort fat. Vispa grädde. Grunda med banan, glass, grädde och maränger. Garnera med mandel och chokladsås samt övrigt efter fantasi. Lite tomtebloss eller sprutande eld kanske.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben