Marängsviss med bär och kolasås

Serverar: 4-6 portioner

En lätt, festlig och enkel dessert att göra.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit ( 12% )
  • 2 dl socker
  • ½ dl färdig chokladsås
  • Kolasås
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 3-4 dl bär t.ex. hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 150 grader.
    2. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum.
    3. Rör ner resten av sockret och försiktigt ner chokladsås i smeten.
    4. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
    5. Kolasås: Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Rör i smöret.
    6. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål.
    7. Toppa med hyvlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben