Marängtäckt chokladkaka

Serverar: 12 portioner

Supergod!

Ingredienser

  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • Kaka
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Maräng: Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakaon.
    2. Kaka: Smöra och bröa en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget. Smält chokladen i mikron. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner chokladen och de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig i mitten. Låt svalna.
    3. Garnering: Pudra över kakan med kakao.
    4. Servera med lättvispad grädde och hallon.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben