Marias fyllda pitabröd

Serverar: 4 portioner

Lite variation till tacos, kan vara lite starkt för barn.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl vatten
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Kalla såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk finhackad persilja
  • Förslag på grönsaker
  • Rå lök
  • Majskorn
  • Paprika
  • Sallad
  • Tomater
  • Gurka, även inlagd gurka är gott till
  • Feferoni
  • Pitabröd
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna. Pressa i vitlöken. Rör ner tomatpurén och vattnet, låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
    2. Kalla såsen: Rör ihop salt, peppar, vitlök, basilika och persiljan i crème fraichen (såsen ska stå och mogna minst 1 timme i kylen).
    3. Skär grönsaker och lägg i olika skålar så alla kan ta vad dom tycker om. Fyll pitabröden med grönsaker, köttfärs och toppa pitabrödet med den kalla såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben