Marias grönröda ostkaka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Den här rätten slängde jag ihop igår, eftersom min man fått gikt och måste hålla igen på köttkonsumtionen. man tager vad man haver och de här ingredienserna hittade jag i mitt kylskåp.

Ingredienser

  • 1/8 rotselleri
  • 1/3 purjolök eller 1 gul lök
  • 4 vitlökar
  • 1/2 tumme ingefära
  • 1/2 broccoli
  • 1 dl groddade gröna linser
  • olivolja
  • 10 soltorkade tomater
  • 100 gr riven ost
  • cayennepeppar
  • salt
  • Instruktioner

    skala och skär sellerin i tändstickstunna strimlor ca 2-4 cm långa. skölj och skiva purjolöken. krossa vitlökarna och riv ingefäran. skölj broccolin och skala roten. skiva roten och gör små knippen av huvudet. hetta upp en såtös eller stekpanna och häll i oljan. fräs selleri, lök, ingefära, vitlök och broccolins stam i ca 10 min, på medelvärme. tillsätt broccolihuvudet och groddarna. fräs ytterligare 5 min. under tiden hacka de soltorkade tomaterna och riv osten. salta och cayenna. vänd ner ost och tomater. stäng av värmen och lägg ett lock på. vänta tills osten smält. ät med sallad

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7
    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben