Maries glutenfria filmjölksbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott bröd som håller sig länge! Låt svalna under en handduk. Skär sedan upp bröden i skivor och stoppa i frysen. Glutenfritt bröd blir fort torrt och smuligt. Smidigt att istället ta fram färdigskurna färska skivor. Kalasgott och gillas av hela familjen!

Ingredienser

  • 10 dl ljus mjölmix (röd topp på Finax förpackningen )
  • 2 dl grov mjölmix (grön topp på Finaxförpackningen)
  • 2 dl rent havre
  • ½ dl linfrö
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 liter fil
  • Instruktioner

    Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda väl. Häll i fil och sirap. Använd gärna assistent eller elvisp. Häll upp i 2 smörade brödformar och grädda i 175 grader i en timme. Klart!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben