Marinerad chilibiff med couscous

Serverar: 4 portioner

Ryggbiffen marineras i vitlök och färsk chili. En enkel och mycket god köttbit serverad på en bädd av fluffig couscous.

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar à 150 g
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 finhackad stor röd chili
  • 2 ½ dl couscous
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk margarin
  • 2 ½ dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg biffarna i en skål av glas eller porslin. Tillsätt vitlök, olja, vinäger och chili. Täck över skålen med plastfolie och marinera i tre timmar. Vänd köttet då och då så att det täcks av marinad.
    2. Lägg couscous, paprikapulver och margarin i en värmesäker skål. Häll på kokande vatten och rör om snabbt. Täck över med plastfolie och låt dra 10 minuter. Rör om i couscousen med en gaffel, täck över och låt dra ytterligare 5 minuter. Rör om med en gaffel tills couscousen är fluffig och fin.
    3. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Stek ryggbiffarna 3-5 minuter på varje sida efter smak. Lägg över på ett fat, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Skiva biffarna och servera dem med couscous och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben