Marinerad fläskfilé

Serverar: 5 portioner

Tid: 14 timmar

Gott till vardag eller fest ! Kan förberedas 1-2 dagar innan

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 25 gram smör
  • Marinad 1
  • 1 liter vatten
  • ½ dl salt
  • 1 msk socker
  • 5 kvistar färsk rosmarin
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk grovmald vitpeppar
  • Marinad 2
  • Citronskal från 1½ citron
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk rosmarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.Bryn filén i smöret på alla sidor.Sätt sedan i filén i ugnen ca 30 -40 minuter. Koka upp marinad 1.Häll den avsvalnade marinaden i dubbla påsar,lägg också i filén.Låt detta stå i kylen 12 timmar.Häll av marinaden. Blanda marinad 2 allt utom citronskalet.Koka upp citronskalen i vatten ca ½ minut. Blanda ned i marinaden(även vattnet) Skär upp filén i tunna skivor & lägg upp på fat häll marinaden över & servera efter 2-3 timmar.
    2. Ett ganska omständigt recept,men resultatet är GOTT ! Passa bra om man ska göra egen "planka" tex

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben