Marinerad fläskfilé

Serverar: 12 portioner

Perfekt rätt för buffébordet. Lätt att förbereda och håller sig bra i kylen.

Ingredienser

  • 3 hela fläskfiléer, (ca 1,8 kg)
  • ½ msk salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 dl Balsamvinäger
  • ½ dl Vatten
  • 2 dl Olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl kapris
  • Kryddblandning
  • 2 msk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 tsk finstött rosmarin
  • 1 tsk salvia
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 2 msk smör eller olja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
    2. Putsa filéerna. Rör ihop kryddblandningen och klappa in i köttet.
    3. Bryn filéerna i smör eller olja, lägg över i långpanna och stek i ugnen i 200* till en innertemperatur på 67* ca 15 min.
    4. Låt köttet svalna skär sen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg över i en skål och häll på marinaden. Låt stå ett par timmar i kyl eller över natten
    5. Servera med en matig sallad eller potatisgratäng

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nica83 2 januari 2009

    Hur gott som helst!!! Gjorde som någon annan tipsat om, serverade den till potatisgratäng och rödvinsås på nyår. Det blev succé!! =)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben