Marinerad fläskfilé

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 dagar 30 minuter

Marinad av soya, vitvinsvinäger, flytande honung, pressad vitlök, svartpeppar och timjan.

Ingredienser

  • 1,5 kg fläskfilé
  • 1 1/2 dl soya
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk torkad smulad timjan
  • Instruktioner

    1. Dela filén i två delar och bryn i stekpannan till den får färg.Stek färdigt i ugnen 125 grader i 30 min. Rör ihop marinaden, lägg de varma fileérna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i kylskåp 2-3 dygn. Marinaden kan man sila och använda som kall sås(sky).
    2. Servera med potatigratäng eller potatissallad samt en god grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zizzi08 1 september 2008

    kanon att göras i för väg alla gillade den

    pengsan 29 mars 2010

    Jättegod!

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben