Marinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 5 minuter

En mycket god marinad med asiatisk touch! Enkel att göra och smakar fantastiskt!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Marinaden
  • 6 vitlöksklyftor (eller efter smak)
  • 1 ½ tsk svartpeppar
  • ½ dl stam och rot av färsk koriander, hackade
  • 3 msk lime- eller citronsaft, pressad
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk Asiatisk fisksås (nam plah)
  • 1 msk vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i sneda skivor, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg skivorna i en plastpåse. Häll i övriga ingredienser direkt i påsen och blanda om. Knyt igen påsen och ställ den kallt. Låt köttet marinera i ca 2 timmar. Vänd påsen några gånger under den tiden.
    2. Stek köttet i vanlig stekpanna. Servera exempelvis med klyftpotatis, någon god sås och grönsallad.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben