Marinerad fläskfilé

Serverar: 7 portioner

Servera med potatissallad eller potatisgratäng

Ingredienser

  • 1 kg fläskfile
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • 1 pkt frysta provensalska örter, 30 g
  • 2 msk dragon
  • 2 msk stött rosépeppar
  • ½ dl strimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. Helstek fläskfilén i ca 20 min. Krydda med salt och peppar. Låt kallna Skär i tunna tunna skivor
    2. Lägg skivorna på ett fat. Gör marinaden och häll på köttet, Marinera i 24 timmar. Låt marinaden vara kvar vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lillaanna6 30 juni 2011

    Denna var super god. Hade den på studenten. Klockrent när man kan göra de dagen innan.

    Gugga 3 mars 2019

    Jättegod!Har lagat denna rätt flera gånger och alla jag bjudit har tyckt det varit jättegott.Flera har velat ha receptet. Det kan va svårt att få tag på frysta provensalska örter. Har använt torkade vid något tillfälle.

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben