Marinerad kycklingfilé

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

.....för många (receptet är för 12 personer) gott med en potatis gratäng eller en ljummen potatis sallad. Passar även perfekt till buffé bordet.

Ingredienser

  • 2 kg Kycklingfilé (2 kg till 12 pers)
  • 2 dl soja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk sesamolja
  • Instruktioner

    Lägg kycklingfiléerna i en form eller långpanna (ganska tångt) och slå marinaden över. Kör i ugn ca 175 grader tills de är klara. Använd temometer. Filérna skärs nu upp i fina skivor...... eller dela varje filé i 3 delar och trä upp på spett om du ska ha dom till buffe. Koka ihop marinaden lite - häll den över kycklingbitarna så hålls de saftiga och goda, ställ i kylen (i en burk med lock) ett dygn eller två.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben