Marinerad kycklingfilé med ananassalsa

Serverar: 6-10 portioner

En väldigt lättlagad och smarrig rätt, som kan förberedas i god tid. Det här är även en perfekt bufférätt. Glutenfri och laktosfri. Teriyakimarinaden kan bytas ut mot ½ dl kinesisk soja blandad med samma mängd vatten och 1 msk brun farin (för 4 personer).

Ingredienser

  • 6-7 kycklingfiléer
  • Färdig teriyakimarinad, glutenfri
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad 2
  • ½-1 tsk flingsalt
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 dl rom
  • 2 lime, finstrimlad skal
  • 3-4 lime, saften
  • 1½ dl majsolja
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • Ananassalsa
  • 1 ananas
  • 2 chili
  • 1 kruka koriander eller mynta
  • 2 lime, saften
  • 2 msk råsocker
  • Garnering
  • ½ lime i små klyftor
  • Färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Vänd filéerna i teriyakimarinaden. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet 1-2 timmar eller över natten. Vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Ta upp kycklingfiléerna och klappa dem torra med hushållspapper. Bryn dem guldbruna i lite olja. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen till 70 grader innertemperatur, 15-20 minuter. Eller lägg kycklingen på grillen.
    4. Blanda salt, socker, rom, limeskal och limesaft till marinad 2 i en bunke. Vispa i oljan i omgångar. Vänd ner vitlöken. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg i en tallrik. Häll över marinad 2 och låt stå i kylskåp i minst 2-3 timmar.
    5. Ananassalsa: Skala ananasen. Dela i 4 klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i strimlor. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka örterna. Blanda limesaft och råsocker. Vänd ner ananas, chili och koriander.
    6. Garnera kycklingen med limeklyftor och färska korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben