Marinerad kycklingfilé med örtyoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Detta är supergott och passar perfekt som bjudmat. Allt kan göras i förväg!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kycklingmarinad
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ kruka färska örtkryddor, timjan eller oregano
  • Örtyoghurtsås
  • ½ dl basilikablad, eller motsvarande fryst
  • ½ dl bladpersilja, eller motsvarande fryst
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i olivolja ca 10 min på varje sida tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
    2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg de nystekta filéerna i en plastpåse och sedan en bunke. Häll i marinaden. Förvara i kylskåp tills servering och vänd någon gång.
    3. Vid servering, skär upp kycklingen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
    4. Örtyoghurtsås: Lägg basilika, persilja och den skalade vitlöksklyftan i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en sås. Blanda örtoljan med yoghurt i en skål och servera till kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben