Marinerad tonfisk med quinoasallad

Serverar: 4 portioner

GI-recept!

Ingredienser

  • 4 portioner quinoa
  • 2 brk tonfisk i vatten (á 200 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe färska örter, t ex basilika eller koriander
  • 200 g skärbönor eller gröna bönor
  • 6 kumquats
  • Ruccolasallad eller salladsskott
  • 2 dl kesella 10 %
  • ½ dl crème fraiche 34 %
  • 1 tsk persillade
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka quinoan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Häll vattnet av tonfisken och lägg den i en skål. Häll på olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Hacka de färska örterna och tillsätt dem.
    3. Koka bönorna några minuter så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Skär i mindre bitar och blanda med quinoan och ruccolasallad eller salladsskotten.
    4. Blanda kesella och crème fraiche. Tillsätt persillade och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben