Marinerad tonfisk

Serverar: 6 portioner

Ett sätt att sätta lite piff på vanlig tonfisk på burk.

Ingredienser

  • 2 burk tonfisk i olja
  • 0,75 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 st färsk örtkrydda, i kruka, t ex timjan eller basilika
  • 4 dl god olivolja
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av.
    2. Varva tonfiskbitar, tomater, kapris och örtkvistar i en burk. Häll på oljan, den ska täcka tonfisken, och sätt på ett lock.
    3. Låt tonfisken marinera någon dag dagar före servering. Förvara tonfisken i kylen, men ta fram den i god tid före servering.
    4. Serveringstips: se recept Pastasallad med marinerad tonfisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben