Marinerad varm bönsallad

Serverar: 4 portioner

Servera salladen med bröd och ost och den blir en mättande middagsrätt.

Ingredienser

  • 1 burk konserverade bönor (kidney beans) 400 g
  • ca 200 g frysta brytbönor el haricots verts
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk hackad lök
  • 1 hackad röd paprika
  • Servering
  • bröd
  • ost
  • Instruktioner

    Häll spadet av bönorna. Koka brytbönor el haricots verts knappt mjuka. Sätt till de avrunna bönorna så de värms lite. Häll av kokvattnet. Blanda i en salladsskål vinäger, olja, vitlök och salladskrydda. Vänd ner väl avrunna men ännu varma bönor och brytbönor samt hackad lök och paprika.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben