Marinerade kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ättikan i grönsakerna ger sting till rätten, och yoghurten ger en frisk och spännande smak när köttet steks.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • ½ dl plockad körvel
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Olivolja till stekning
  • Örtkryddade grönsaker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 100 g fänkål
  • 100 g zucchini
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 4 msk färska, hackade örtkryddor t ex dragon, koriander och persilja
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka körveln. Blanda med chilisås och yoghurt. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften. Knyt. Marinera i minst 1 timme, eller upp till 1 dygn. Vänd påsen då och då.
    2. Koka upp ättika, vatten och socker. Skär fänkål, zucchini, morot och rödlök i skivor. Lägg dem i ättikslagen. Koka upp. Häll av lagen. Mixa örtkryddorna med olivoljan. Salta och peppra. Häll oljan över grönsakerna, vänd runt.
    3. Ta upp och torka kotletterna. Salta, peppra och stek dem i olivolja ca 3 minuter per sida i teflonpanna. Lägg kotletterna på grönsaksbädd. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några färska örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Våra goda middagar i Annecy!
    Middagen igår var väldigt fransk och avnjöts under många timmar med...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben