Ättikan i grönsakerna ger sting till rätten, och yoghurten ger en frisk och spännande smak när köttet steks.
Ingredienser
4 fläskkotletter
½ dl plockad körvel
2 msk chilisås
1 dl matlagningsyoghurt
Olivolja till stekning
Örtkryddade grönsaker
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk vatten
3 msk socker
100 g fänkål
100 g zucchini
1 morot
1 rödlök
4 msk färska, hackade örtkryddor t ex dragon, koriander och persilja
1 dl olivolja
Instruktioner
- Hacka körveln. Blanda med chilisås och yoghurt. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften. Knyt. Marinera i minst 1 timme, eller upp till 1 dygn. Vänd påsen då och då.
- Koka upp ättika, vatten och socker.
Skär fänkål, zucchini, morot och rödlök i skivor. Lägg dem i ättikslagen. Koka upp. Häll av lagen.
Mixa örtkryddorna med olivoljan. Salta och peppra. Häll oljan över grönsakerna, vänd runt.
- Ta upp och torka kotletterna. Salta, peppra och stek dem i olivolja ca 3 minuter per sida i teflonpanna.
Lägg kotletterna på grönsaksbädd. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några färska örtkryddor.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...
Våra goda middagar i Annecy!
Middagen igår var väldigt fransk och avnjöts under många timmar med...
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...