Marinerade mandlar

Väldigt gott och lättgjort snacks!

Ingredienser

  • 1 påse mandlar
  • ½ dl soja (eller lite mindre)
  • Salt (efter smak)
  • Cayennepeppar (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, salt och cayennepeppar i en burk med lock och lägg sedan ner mandlarna och skaka runt så att marinaden täcker mandlarna. Låt ligga i några timmar eller över natten, skaka burken lite då och då.
    2. Slå av det blöta och bred ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Rosta i ugn i cirka 1 timme på 125 grader. Låt sedan mandlarna ligga luftigt och kallna.
    3. Tips! Om det blir mycket torkad marinad kvar på mandlarna kan man lägga dem i ett durkslag och skaka runt lite så får man bort det mesta av marinaden.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben