Väldigt gott och lättgjort snacks!
Ingredienser
1 påse mandlar
½ dl soja (eller lite mindre)
Salt (efter smak)
Cayennepeppar (efter smak)
Instruktioner
- Blanda soja, salt och cayennepeppar i en burk med lock och lägg sedan ner mandlarna och skaka runt så att marinaden täcker mandlarna.
Låt ligga i några timmar eller över natten, skaka burken lite då och då.
- Slå av det blöta och bred ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Rosta i ugn i cirka 1 timme på 125 grader.
Låt sedan mandlarna ligga luftigt och kallna.
- Tips! Om det blir mycket torkad marinad kvar på mandlarna kan man lägga dem i ett durkslag och skaka runt lite så får man bort det mesta av marinaden.
- Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Årets gröna kock
Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...