Marinerade oliver med chili och apelsin

Serverar: 10 portioner

Oliverna marineras i timjan, chili och apelsin och är goda att servera till drinken eller som en del av en tapastallrik.

Ingredienser

  • 2½ dl svarta oliver i saltlake
  • 2½ dl gröna oliver i saltlake
  • 2½ dl jungfruolivolja
  • 2 timjankvistar
  • ½ tsk chiliflingor
  • 1 lagerblad
  • 2 tunna bitar apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Lägg de svarta och de gröna oliverna i en värmesäker skål.
    2. Blanda olja, timjankvistar, chiliflingor, lagerblad och apelsinskal i en liten kastrull och hetta upp på medelvärme. Ta av från värmen när örterna börjar fräsa i oljan och blandningen börjar dofta. Häll oljan med kryddorna över oliverna.
    3. Ställ oliverna åt sidan 20 minuter så att de svalnar i oljan och servera dem sedan ljumma eller rumstempererade. Det går bra att låta överflödig olja rinna av om så önskas eller servera med den goda oljan som kan tas upp med ett gott osötat bröd. Servera oliverna med tandpetare eller cocktailpinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben