Palsternackssoppa med apelsin och chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsig och nyttig soppa med syrlighet och hetta. Ta't lugnt med chilin!

Ingredienser

  • 4 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 1 l buljongvatten
  • ½ tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök och tärna palsternackan. Bryn i chilipulver och olivolja i några minuter och häll sedan på buljongen. Låt koka till palsternackan är mjuk och mixa sedan soppan slät. Smaka av med saft från en apelsin och salt och peppar.
    2. Garnera med riven morot eller apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben