Marinerade räkor

Serverar: 2 portioner

Italienskt och mycket gott tillbehör

Ingredienser

  • Stora råa räkor t.ex. tigerräkor (djupfrysta går bra)
  • 0.5 st citron i klyftor
  • Marinad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 1 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. 1. Djupfrysta räkor tinas. Skär av räkornas huvuden, men låt i övrigt skalet sitta kvar.
    2. 2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt räkorna ligga i marinaden minst 1 timme.
    3. 3. Sätt ugnen på 225°.
    4. 4. Lägg räkorna i en ugnsfast form och häll över lite av marinaden. Låt stå i ugnen i 5–7 minuter.
    5. 5. Servera direkt tillsammans med citronklyftorna som pressas över räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben