Italienskt och mycket gott tillbehör
Ingredienser
Stora råa räkor t.ex. tigerräkor (djupfrysta går bra)
0.5 st citron i klyftor
Marinad
2 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 st pressade vitlöksklyftor
0.5 dl finhackad persilja
0.5 tsk salt
Instruktioner
- 1. Djupfrysta räkor tinas. Skär av räkornas huvuden, men låt i övrigt skalet sitta kvar.
- 2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt räkorna ligga i marinaden minst 1 timme.
- 3. Sätt ugnen på 225°.
- 4. Lägg räkorna i en ugnsfast form och häll över lite av marinaden. Låt stå i ugnen i 5–7 minuter.
- 5. Servera direkt tillsammans med citronklyftorna som pressas över räkorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...