Marinerat revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Marinerat revbensspjäll

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Marinad
  • 1 msk saft av 1 pressad lime
  • 1 dl saft av 1 pressad apelsin
  • 3 msk Touch of taste kalvfond
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 ½ krm malen svartpeppar
  • 1 msk kinesisk olja
  • 1 krm stött torkad rosmarin
  • Hackat skal från 1/2 lime
  • Salt
  • Peppar
  • 1 apelsin till garnering
  • Instruktioner

    1. Dela spjället i portionsbitar. Blanda ingredienserna till marinaden. Varva kött och marinad i en dubbel plastpåse och knyt till ordentligt. Låt spjällen marinera i 6 timmar. Vänd kötten någon gång under tiden.
    2. Ta upp spjällen, torka av dem och grilla dem ca 15 min per sida. Salta och peppra. Garnera med apelsinskivor.
    3. Servera med pasta, en fräsch sallad, mango chutney, grillade bananer och grillad ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben