När min son Mario var nyexamenirad kock,skojade jag
med honom om att nu var det hanns tur att laga mat.
Han serverade då denna maträtt som vi nu har som
familjerecept.Så jätte god i sin enkelhet.
Ingredienser
500 g köttfärs
1½ dl ströbröd
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 stor rödlök
1 pkt (140g) bacon
Salt
Malen svartpeppar
Instruktioner
- Ugn:200 grader
- Stek rödlök och bacon,den får inte ta för mycket färg,
låt kallna.
Blanda köttfärs med ströbröd,potatismjöl och ägg,
blanda sen i den kalla löken och beconen i köttfärsen.
Lägg sen köttet i en välsmord form, 1½ liters brödform,
platta till den försiktigt så den får fin form,Sätt den sen i
nedersta fallsen i ca 45min eller tills köttsaften är klar.
Serveras med en god hemmagjord potatismos,kokta
ärtor och lingon.
Kan också serveras med pasta och en god tomatsås.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Köttfärslimpan var väldigt god. Vi hade potatis, brunsås och lingon till. Den kommer att tillagas fler gånger hemma hos oss.
Jättefin smak med bacon i. Nästa gång kommer jag att blötlägga stöbrödet och minska lite på potatismjölet för att få den lite köttigare i konsistensen.