Marmorerade brownies med jordgubbar

Underbart gott :)

Ingredienser

  • Chokladsmet
  • 300 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Creamcheese smet
  • 200 g cream cheese
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 2 dl jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Smörj och mjöla en ugnsform 20×30 cm (eller använd bakplåtspapper).
    2. Börja med chokladsmeten: smält choklad och smör över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsocker.
    3. Vispa sedan ihop ingredienserna till creamcheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen och sedan creamcheese-smeten ovanpå. Dra försiktigt med en kniv i smeten så att kakan blir marmorerad.
    4. Tryck försiktigt jordgubbar över hela kakan. Grädda i 20-30 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så att den inte är alltför kladdig. Låt kallna och skär sedan kakan i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben