Marockansk partydip

Serverar: 6 portioner

En dip passar bra vid de flesta tillfällen. Denna goda och nyttiga dip kan man inte tacka nej till.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka koriander eller persilja
  • 1 burk konserverade kikärter
  • 2 msk färskpressad cittronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Chilisås
  • Tillbehör
  • 200 g morötter
  • 200 g broccoli
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 pitabröd eller tortillachips
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöken. Skölj och hacka örterna grovt. Låt kikärterna rinna av i en sil. Lägg ner alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och kör i ca en minut tills det har blivit en fin puré.
    2. Häll ner dipsåsen i en skål och ställ den kallt. Förbered sedan grönsakerna. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Putsa broccolin, dela i små buketter och lägg dem i lite saltat, kokande vatten i en minut. Skölj genast med kallt vatten för att stoppa kokningen. Skölj tomaterna. Skölj och ansa paprikan och skär bort kärnor och kärnhus. Skär dem i tunna strimlor.
    3. Ställ skålen med dipsåsen i mitten av en stor tallrik och arrangera grönsaker runt om. Pitabröd eller tortillachips passar bra i en liten brödkorg vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben